Thursday, December 30, 2010

cilaka butul!!!

pukitai!!! nah ambik ko!! apaka?!! bgus2 lulus tu subjek..tiba2 kana kasi UM?!!! cilaka! apaaaa ba sala aku..bagus2 ko kasi aku D(tu pun aku besyukuuuuurr brabis suda)..ada ka ari ni ko tukar p E?!! WTF!!(aku ada simpan lg tu result sbgai bukti) kpada sepa2 yg membaca, ni na yg aku NDA PUAS HATI punya subjek! BUTUL2 NDA PUAS HATI!! subjek MANNAN a.k.a REKABENTUK STRUKTUR KONKRIT!!! mendidih trus darah mcm mo malatup suda ni....badigul!! buduh!! bongok!!!!!!!!!!nah ambik ko lagi skali!!!!!!

Monday, December 13, 2010

nda sabar suda!!!!

ehee...teda pa pa sebenarnya...lma nda update sbab teda idea mo tulis apa..kusung..totally ZERO idea..ahaha..
actually ada bha mo d tulis2 suda tp problem dia: aku nda tau cmana mo tag urang len (HAHAHA) nanti la tulis pasal tu benda..adalah tu..kamurang tunggu sja..muahaha

oh ya pasal tajuk d atas..yg nda sabar d tunggu tu sebenanya ialah......KRISMAS!!! yahh!!tp blum tau tahun ni krismas d mna..tahun lalu d tambunan..hmm mungkin tahun ni pun tambunan juga..lagipun chinese new year d k.penyu..kira fair la juga kan..hehe..orait nanti lg kita ber'stori-stori' ..rumah pun blum siap kemas lg..astaga habuk kiri kanan depan blakang atas bawah...(sigh)..wish me luck..hihi

Saturday, November 27, 2010

SEA Game

wah!!rupanya ari ni closing ceremony suda tu SEA game..astaga!lma nya nda ber-update psal brita2 ni..mgkin ka sbab tlampau sibuk dgn exam?(ceh alasan sja)..

hmm berbalik kpada perkara SEA Game td, tahun ni GuangZhou jd tuan rumah.dia punya open ceremony mimang nda smpat aku tingu (sbab nda tau pun bila..uhuu) closing dia pun scara nda sengaja tebuka tv1 tadi..nasib buka tv.klau nda mimang smpai bisuk lusa pun aku nda tau ada tahun ni ada SEA Game (gila kan..haha) yg aku tetingu td pun bahagian ujung2 suda..start dr menari2 kipas + drummer dia yg extremely high SEA spirited..(butul ka ejaan?? haha) pastu kumpulan seni pertahanan diri yg aku nda pasti Taekwando ka atau karate-do..tp cantik la gaya durang.mimang tabik brabis..china bulih!! then kluar c Rain dgn 3buah lagu korea dia(nda tau tajuk dia pla..sorry yerr para pembaca) smart ni dia mnari..dgn baju itam (ka kot dia pkai tu ah??) plus penari2 dia.lagu ke3 dia nyanyi sma budak2 korea yg siap pkai baju tradisional dorang! (cute nya~)..

tp yg paling aku suka + tertarik skali ialah itu budak yg naik atas 1 daun gergasi yg bulih trbang tu..sangat SANGAT bangga la sma dorang..pastu bunga2 dlm air lg..waahh!! mimang sangat canteekk!! pas tingu trus aku p google ni, cari apa itu SEA game sama d mna itu INCHEON..menurut c wiki : "The Southeast Asian Games (also known as the SEA Games), is a biennial multi-sport event involving participants from the current 11 countries of Southeast Asia." haha bhsa melayu nya kmu translate la sendiri yerr hehe..& next SEA Games nti kna buat tahun 2014 d Incheon, Korea (oo ptut pun ada Rain mnyanyi td hehe)

k tu ja yg aku mo crita2 ari ni..hehe..slamat membaca

Saturday, October 9, 2010

money.. bye bye...

die...!! bukan sala ku!! nda tau la ni ari malang ka..xda nasib ka..atau cmana....plan yg awal2 suda d plan dgn TERBAIK hanchurr cam tu ja..die! punah harapan p berperang sama hantu2 rogon2 sana..gini crita dia(aku kasi sepindik pindik yg bulih la)..

12am-2am(semalam): plan dibuat
9am: aku bangun suda k..trus sms yg len, tanya2 dorang smua mo p rmh hntu ka nda..
9.16am: dpt mesej dr si kawan suru kasi tau bila mo jln
9.48am: baru CK balas msj..tp dia mnta tunggu jap.cuci kain dulu dia bilang
10am: aku sama ona bersiap sedia suda arr..
10++:tanya michie,chea,mas,suer,bainun,rachel..tp blum ada yg kompom..tunggu lagi...
11.++:mas kompom ikut..(bagus ada kawan p)tp mo tunggu dia mndi lagi..smntara yg len mekap2......tunggu lagi.......tunggu.............
11.45am: dpt msj b'bunyi "syukur tuhanku siap akhirnya..." tp sbnarnya masih blum siap2
12.13pm:sms dr si kawan yg berbunyi "ya allah ya tuhanku..brapa urang juga yg mo p ni?"
12.23pm: si kawan mesej lg "alelujah..mereput suda aku tunggu dr jam 1145.."
12.3+pm:akhirnya kmi brtolak dr bilik tp d sampai suda si kawan d tamu gadang...kmi pla nda kna suru masuk sktm!!APAKA!!trus tukar plan p 1b...HAH??!!!ikut ja la...

d 1b, parking penuh!! die!! tpaksa parking d atas...pas masuk 1b, trus p mkn fly2 rm20.10(kmi pnya mknan ada spisil sikit la xD)pas mkn men game skjap..then kbox ..fly2 rm5..pastu game lg..tp ni kali dance2 pnya..fuhh pnat nya kaki..cam mo putus ja urat2 smua haha..tp smpat jg p berurut sana krusi 'rest n go'..last2...jam 5 baru balik ums..rumah hantu pla jam 4 lagi tutup..pergghh!!ujan lagi..trus...say bye bye to potato & ghost house....TnT...........ada lagi ka tu rmh hntu tu isnin nanti..klau ada punya happy gila aku!nti mlm kna bawa lg p open house uncle si yanti d sana putatan..hurmm klau psal makanan ni mmg susa aku mo tulak....huh!! p sja la..tp si ona tia dpt ikut sbb darling dia mara suda...(VAMP HOLIC: TAKE NOTE K!!) huh..k la end of story...........

(p/s: kpd si kawan....gomenasai buat ko tunggu punya tunggu punya tunggu.........aku dapat rasa apa yg hangpa rasa....jd bangkai juga kmi 2 tunggu yg len bersiap.....aku nmpak pa yg ko post d fb tu..hehe)

Wednesday, October 6, 2010

Hello

lama suda nda update blog ehh haha...k la...tu ja haha.....enjoy ni lagu k....

Saturday, August 21, 2010

Civil Night (1st year)

Time kurik2 laptop, tekurik pula bahagian ni..bila tingu2 balik, TERketawa sendiri la pula..sbab banyak butul perbezaan time 1st year dgn skarang..haha,,nah aku kasi tingu balik pictures yang aku sendiri yakin & pasti teda 1 urg pun civilian batch 08/12 yg akan tingu ni (kecuali mereka2 yg terpilih & bernasib paling baik la hihi)

Tp gmbar yg paaaling aku suka skali ialah yang ni:

Hwuaa…tia sangka skarang kita 3rd year suda oo..buli pigang title “senior” suda lehh..xD..rasa cam baaaru ja smalam tu gambar kna ambil kan..hihi..tapi apa2 pun civil nite TATAP BEST‼ misti mo pigi lagi ni nanti…miahaha XD

Last but not least…ni gambar yg aku paaaaaling sayaaaang skali:

NOTE*

(merah: nda pernah tersentuh + terasa punya makanan TnT)

(hijau: pernah rasa 2,3 ketul SAHAJA XD)

Tuesday, July 27, 2010

penghuni baru kg.a blok g.b.06

jeng3!! ada kawan baru lagi!!! c butene, 'kuali', sudip memasak, & dapur gas...huuaaahh~ siuk nya...makin rajin la d bilik klau camni...makin malas suda turun kafe..haha..nti rutin harian d biliiiiik ja laini..har vampholic..stat rabu ko tulung masak yerr..rabu smpai jumaat sja maa..hehe..orait..bisuk smbung driving lg.nda sbar mo kluar p jln raya lg o..abis ancur la tu kreta2 aku krjakan..jadi gila la nti cigu tu sbab aku bising2 petpot2 nti..."tu tu tu na luri!..cmana mo kluar ni?! ahh lubaaang! pakk!" ..haha xD

p/s 1: skg smua sda tdur..jap lg aku join dorg..mo p sisip2 lg ni.haha..

p/s 2: vampholic..lptop ko temati tiba2..nda smpat aku kasi slamat pa yg ko dwload tu..oooww~ smbung bisuk la...siap sda karate kid tu..hehehe

Monday, July 19, 2010

list..list..list..


muvi2 yang terkini:

1. Sorcerer's Apprentice
2. SALT
3. Despicable Me
4. Eclipse
5. Karate kid
6. Zoo
.
.
.
.
bla..bla..bla..


banyak lg o muvi yg blum tetingu..
cam siuk sja tu no.1..huh! misti mo tingu semua muvi yg tersenarai ni...MISTI!!



o ya ni nah jadual baru sem ni..
buruk ka lukisan jadual ni?? buruk??hahaha xD


abis la...ada mannan punya klas..actually klas dia siuk cuma...mo kna pahaaaam butul2 bahasa & tulisan dia: estress, estrain,paramisible(sebutan prof M)..then msti duduk d saaaana pisuk2 @ dkat dinding supaya nda kna bagi tu marker pen, kna suru coret2 d depan papan tulis..haha

huh arap2 jumaat free @ kasi klas pagi sja..haishh malas ni mo p klas petang...1 jam sja.....ishh~

Friday, July 2, 2010

buduh o!!

silaka punya smp! ngat kan teda sda klas bi..dia suru pula p ambil tu UB00602..skali aku bukak smp, teda langsung subjek tu kana tawar..ni benda butul ka nda ni??? nah ni bukti dia(tp kicil skit gmbar dia):


ohoo mimang kicil pla kan..kmu tingu la sndiri d smp.klau ada sda tu sbjek kasi tau ahh

huh! mimang SOT oo tu smp! suru ambil tu subjek tapi teda dalam senarai pula..apaaaara~

p/s: brazil kala(c lv bilang) nda pa..messi, david vila masi ada..mwahuahua xD

biar!! biarlaahh!!

video
ENJOY WATCHING!! copy dr fb urg len..miahaha xD

Thursday, July 1, 2010

food...

Food.. Makanan.. Rapaan(btul ka?haha).. shi wu.. etc.. adalah benda paling asas skali dalam khidupan kita..behh..esei nda beketantuan. haha..

k la..aku sengaja crita pasal makanan ni pasal tadi aku ada buat kek..kek milo.. manis.. tapi nda smpat dorang mamy dady sma adi beradi aku rasa..mo tau knapa? bukan nda sdap cuma..kek tu..nda berjaya! huh..ni la ni namanya PANDAI2 ubah resepi. ngahaha..actually ni 2nd time punya kek. dulu 1st time buat, menjadi woo! cuma keras sikit..telebih tpung ba.. jadi untuk yg 2nd time punya kek, aku kira mo kasi kurang siiiiikit tu tepung..so time aku siuk2 mix tu telur sma gula, aku tenampak pula si milo..hehe apa lagi tumbuh trus tanduk, trus aku kasi masuk milo(1 sudu sup ja yerr) dlm tu bahan2..mo try resepi baru la kunun..skali time masak, aku tingu tu kek. nah! macam gunung yg lepas kna gempa bumi..haha buruk! jd disebabkan bentuk muka bumi dia yg nda ngam2 & nda sekata tu, aku nda jadi la ambil gmbar dia untuk kasi upload sini blog.nti misti kna kasi ketawa tu kan(aku tau tu) haha..sukup la aku 1urang ja yang nampak (akan aku pahat rupa dia dlm utak ku).ngahaha..so untuk kasi tapuk benda ni, aku derma smua kek tu sama bestfren2 ku: the anjing.. sdap durang bilang..haha..next time klau butul2 menjadi tu kek baru aku upload gmbar dia kasi kamu tingu ah..haha..k adios~

Tuesday, June 29, 2010

i don't care

aku tejumpa lagu ni d youtube..ensom boi yg nyanyi woo~kei pham nama dia..dia kasi ubah2 tu lirik..siuk..haha
aku blum pass lagi bab2 post mp3 sama video...so aku kasi taruh link dia sja la ah..

http://www.youtube.com/watch?v=q30_laaMPzg&feature=related
http://www.mediafire.com/?j2tfuyzzf5o

jan lupa p subuk2 haha..

Lyrics:
yo girl
its about time, and your time is up
i'm doing this song for all the guys out there, y know
sometimes you gotta act like you don't care
thats the only way you girls learn

oh oh oh oh oh DANCEANDSHUTUP
oh oh oh oh oh DANCEANDSHUTUP

I should've have listened to my friends when they told me bout chu
I was stupid when I took your side
you said that they don't really know you
I didn't really have a clue
regrets are spinning round in mah head oh oh

and to all those different guys that you hookin up to
don't pretend like you don't see me girl, I won't let it by
from here I'm goin my way
so stop askin for me to stay
I don't wanna ever see your trampy face oh oh

Can't forget those times when you'd call late at night
you told me to come see you
I rushed over and see you in bed with someone else oh no

** I don't care if its not fair
you're just not worth it to be gettin any sympathy
go your own way, your such a shame
don't come running back, don't ever call my name
cuz I don't care e e e e e
i don't care e e e e e
cuz i don't care e e e e e
i don't care e e e e e
girl, I don't care

Girl, don't act like I don't see you when you bat those eyes
at them boys from across the bar
please, you know I'm not that stupid, Yeah, I can see right through it
I'm bout ready to turn back the time oh oh

I feel so dumb to actualy think that you were the one,
how could I be so stupid to accept your fake love
Don't ever say saranghae, cuz I'm gonna say go away
Don't ever try to fool me again, oh oh

Can't forget those times when I wished you were there
so I called you to hear your voice
but in the background I hear some guy ask "who's that" oh no.

**repeat

I can't believe that I wasted my tears crying for you girl
Yeah, I can't believe that I took my time hanging out with you girl
you're never gettin me back, go find someone your own level
so now I'm turning the page to the part where I say goodbye

you fooled me so many times with your lies you bad girl
from now on I'm gonna make girls cry and be called a bad boy
So go ahead don't make me stop you keep doin your show
girl It don't matter cuz you're loser
this is the end, I know that for sure
now turn around cuz i'm yours no more

now clap your hands to this

**repeat

Monday, June 28, 2010

hehe...




PENGUMUMAN:

"Dimaklumkan bahawa kursus UB00700 English For Career Development telah dibatalkan penawarannya bagi Semester 1- 2010/2011..."

I'm not dreaming right!! yattta!! yeehaa!! yiippiiii yaya~~~
o yea~ o yea~ aha~
no more night class!! yeaaaaaaaaaaaa~~~
bwahahaha
xD

Friday, June 25, 2010

teka siapa saya

jeng jeng jeng


next..

huh! kmu rasa sepa ka orang nie??

next:

hah..ni lg 1..sepa pernah nmpak ni?

next!!

pelik tapi bnar..ni la antara muka2 pelik yg pernah mncul dlm fesbuk c alejandro..kikiki

teka..jan nda teka.....

Thursday, June 24, 2010

oopss!!

aku nmpak brita ni d ntv7..trus cari gmbar dia d intrnet..BUTUL2 ada!!nah kamu tingu la sepa ni..


ngiahiahia...
no comment..
sendri mo ingat...
berhati-hati d jalan raya...
(tahan ketawa..tahan ketawa)
don't call my name.. don't call my name~~
lalala~~

wink* wink*

Tuesday, June 22, 2010

haha



haha!! aku jumpa ni dari tmpat urang len...hahaha

tsamina mina~ waka waka~

You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
Get back in the saddle

You're on the front line
Everyone's watching
You know it's serious
We are getting closer
This isn't over

The pressure is on
You feel it
But you got it all
Believe it

When you fall get up, oh oh
If you fall get up, eh eh
Tsamina mina zangalewa
Cuz this is Africa
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Listen to your God
This is our motto
Your time to shine
Don't wait in line
Y vamos por todo

People are raising
Their expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down get up, oh oh
When you get down get up, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Awela Majoni Biggie Biggie Mama One A To Zet
Athi sithi LaMajoni Biggie Biggie Mama From East To West
Bathi . . . Waka Waka Ma Eh Eh Waka Waka Ma Eh Eh
Zonke zizwe mazi buye
Cuz this is Africa

Voice: Tsamina mina, Anawa a a
Tsamina mina
Tsamina mina, Anawa a a

Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a
Tsamina mina, eh eh
Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa

Django eh eh
Django eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a

Django eh eh
Django eh eh
Tsamina mina zangalewa
Anawa a a

(2x) This time for Africa

(2x) We're all Africa

happy world cup month everyone!!

Thursday, June 10, 2010

tumblr...

today i curi2 read someone's punya blog called 'tumblr' (actually that is my cuzzie punya blog..haha) and all i can say about her tumblr....1 word: AWSOME!! cantiiiiiik!! sugoooooiii!! wohoo~~
here's the picture i curi2 took from her blog hahaha
aiyoo look too small pula haha...nevermind la...miahiahia
therefore, because of its unics and funny and bling2 pictures and background, so i decided to create my own tumblr too..but unfortunately i can't upload the picture here as it is still under construction..hahaha xD (nanti la baru upload)

Monday, May 17, 2010

anader sturi...

k aku update suda ni blog arr..melimpah2 suda idea2 dtg..aisehmen haha...aku becerita ja dulu la arr..hehe...k sbnarnya ne crita dlm BI. tp ntah d mna sda kna taruh tu buku, jadi aku kasi malay+sahahan version la arr..haha

ehemm..k.. stat injin....

D suatu daerah ada ne 1 orang kaya. umur dia tuaa suda, dkat 60, 70 tahun camtu (tua ka tu? haha) tp dia ne orang tua yang baik ati..dia suuuuka bagi derma2 sma pnduduk di sna..pastu tiap2 tahun misti dia buat birthday party dia, & jmput smua pnduduk dtg p party dia tu. dia (Mr X) orangnya jenis x kisah punya orang..dia suka bekawan dgn smua orang..smua pnduduk d sana suuuka sama Mr X..

then bila dia mo buat birthday party dia yang ke 71, macam besa dia jmput smua pnduduk dtg p banglo mewah dia..sbab ada makan2 kan....hehe...Dlm banglo Mr X ada 1 kolam beeesar..tu majlis kna buat dkat2 kolam tu la..pastu time minum2 wain, tiba2 Mr X naik p pentas sbab dia mo buat 1 pengumuman. Dia bilang:
"pada ari ni, d dpan kamu smua, aku mo kasi tau kamu smua yang aku mo derma smua harta aku ni...ya betul ni..S-E-M-U-A...kpada orang yang paaaaaling berani d daerah ni..ini perkara butul2. bukan main2 oo..dan untuk pengetahuan kamu semua, d dpan kmu smua ni ada 1 kolam besar kan. dlm kolam besar ni sebenarnya ada 2 ekor shark dewasa yang suda aku plihara sejak dorang kicil lagi. sesiapa yang brani trjun masuk dlm kolam ni & brenang smpai d seblah sana tanpa sbarang kesan gigitan, nah orang tu la yg akan dapat SEMUA harta2 aku ni. So, ada sepa2 yang brani?"

suasana sunyi skijap, masing2 betingu-tingu sesama sendiri, ada yg main mata yg seperti berbunyi "ko la p trjun..ko la..uishh ko la ba..." then tiba2 'debushh!!' bunyi sesuatu masuk dlm air. smua orang pun tingu d kolam tu. wah! ada 1 lelaki trjun masuk kolam! orang yang sangat berani tu berenang & berenang & berenang, smpai jauh ketinggalan suda tu 2 ikur jerung..tia lama kmudian sampai la tu lelaki d seblah sana. teda cacat cela lagi tu badan dia. trus Mr X pun panggil tu lelaki naik pentas. bilang Mr X:
"nah ni la dia orang paling berani d daerah kita. macam yang suda aku cakap & janji tadi, sesiapa yang brani terjun masuk dalam kolam tu & berenang smpai d seblah dgn slamat, aku bagi dia SEMUA harta aku..jadi, orang tough...skarang cuba ko kasi tau aku apa yang ko mo minta?"

c lelaki yang berani ni pun menjawap:
"sbnarnya saya pun tia tau mo minta apa. cuma yang 1 ni dulu la saya mo minta... saya mo minta nama orang yang suda tulak saya masuk tu kulam tadi...mana suda dia?!! kurang asem tu urang!"

Monday, April 26, 2010

"aikk..napa ni?? tia dpt log in?? oii..log in la...ngam pun tu psword aku tu!!" benda ni la yg b'laku time aku try sign in ni blog...ni laini klau tlampau byk psword ni....haha...kotoh.....

duiii na......exam...exam...exam.........4 huruf yg nda asing lg untuk human being yg b'gelar student...daiihh...

1st week: mekanik bahan by mdm hidayati.......mantap woo soalan dia....nasib buli jwb...ada yg aku salin balik soalan, salin balik gambar......biar ada isi...janji nda nmpak kusung kan..hehehe

2nd week:
monday= bi (men guring2 la ni...paraphrasing, body paragraph, main idea, topic sentence, bla..bla..bla..)
wednesday= fluid mechanic (hmm ni ada chan buli pass ni...ngehehe...smua crita2 kisah2 idup yg sir razif perna crita misti kasi masuk dlm list jwpn ni..mana tau ada tekait2...hohoho)
thursday= eng. survey ( fuhh sbjek ni ada tough sikit...nda...tough baaaanyak...kan bagus klau ni sbjek ada praktikal sja...nda payah suda tu final exam..apa juga yg kana tanya nti? find the area of this by using this method..camtu? halala..okayyyy....paper ni pun men guring2 juga la ni.......)

3rd week:
monday= numerical method (haaa ni la sbjek yg paaaaaaaaling tough skali...saaaaaangat tough.....sbb soalan dia ni pun yg teda2.......lain dr yg kna ajar time tutorial...."astagaaaa" "OMG" "WTH" antara perkataan2 yg bakal kluar dari mulut time exam nanti.......test ari tu pun bikin darah tinggi..nda tau la cmana exam nanti...pehhh
friday= teknologi elektrik (hmm...time matrik ada blajar jg dulu kan...yaka?? fuhh nasib baik dia ari jumaat...buli kasi slamat lagi ni....!! umphh!!!)

conclusion dia....
1st week (20/04) solid-finished
2nd week (26/4) bi - will be finished 'beautifully'
(28/4) fluid - soon to be passed with at least D
(29/4) survey - will be passed safely
3rd week (3/5) numerical - will be passed gratefully
(7/5) electrical - pass! definitely!!

pastu....gansau2 skiijap...kbox...DDR...pool...bowling...makan&makan&makan..........

date:10/5
place: batu manikar, labuan
event: survey camp
note: monegain...UK...UJ...labuan supermarket...chocolate shops...chivas...peter vila...LMS...minna....i'm coming!!!!!!!again!!!!!!!!!!!!!bwahahahaha!!!!